Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πάπας Φραγκίσκος

Πάπας Φραγκίσκος για την Charlie Hebdo: «Αν βρίσεις την μάνα μου, να περιμένεις μια μπουνιά σαν απάντηση»

Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 12:19 μμ, Last Updated:
Clipboard2
Ο Πάπας Φραγκίσκος, δήλωσε πως υπάρχουν όρια στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς η πρόκληση μέσω της γελιοποίησης των ιερών και των όσιων του «άλλου», δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς να υπάρχουν ευθύνες.

Ο Πάπας έκανε αυτές τις δηλώσεις στην διάρκεια του ταξιδιού του προς της Φιλιππίνες, όπου χθες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίων της απεικόνισης του Μωάμεθ, στο Γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
philippines-protest-prophet-charlie-hebdo
Όπως δήλωσε, «Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να υπάρχουν όρια, στην προσβολή και την γελιοποίηση της πίστης και των ιδανικών του άλλου»
Σαν παράδειγμα ο Πάπας, ανέφερε πως αν ο διοργανωτής του ταξιδιού στις Φιλιππίνες, Αλμπέρτο Τζεσπάρι, έβριζε την μητέρα του, θα έπρεπε να περιμένει μια μπουνιά ως απάντηση.
Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να υποστηρίξουν το δικαίωμα της σατιρικής εφημερίδας να δημοσιεύει εμπρηστικά σκίτσα, του προφήτη Μωάμεθ, αλλά πρόσφατα το Βατικανό και τέσσερεις εξέχοντες Ιμάμηδες της Γαλλίας, εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, που καταδίκασε τις επιθέσεις, αλλά προέτρεψαν τα μμε να δείχνουν σεβασμό απέναντι στην θρησκεία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: