Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής στο λόφο της Γορίτσας

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής στο λόφο της Γορίτσας

Την Εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 17/4 και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής στο λόφο της Γορίτσας, ενώ από την Πέμπτη θα βρίσκεται στο εκκλησάκι η φερώνυμη ιερή εικόνα.

Η μεταφορά της εικόνας, γίνεται από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στον Άνω Βόλο και μετά από δύο ώρες πεζοπορίας, φθάνει στο λόφο της Γορίτσας. 
Στην πομπή συμμετέχουν κληρικοί, πιστοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα ψάλουν διάφορους ύμνους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος, «την Υπεραγία Θεοτόκο Ζωοδόχο Πηγή τιμά η Εκκλησία την Παρασκευή 17/4 και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του Λόφου Γορίτσης. 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. 
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ ανακοίνωσε έκτακτα δρομολόγια για το λόφο της Γορίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, για την Πέμπτη, από τις 4 το μεσημέρι και μέχρι τις 11 το βράδυ, καθώς και την Παρασκευή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκτελούνται δρομολόγια της «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» από την αφετηρία του Αναύρου, προς το λόφο της Γορίτσας για τη μεταφορά των προσκυνητών. Στη διαδρομή αυτή, το εισιτήριο είναι χρώματος πράσινου και κόστους 1,5 ευρώ, ενώ τα λεωφορεία θα ξεκινούν κάθε 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: