Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

π.Νικόλαος Μανώλης, Δύο έτη Αποτείχισης ως σταυρική πορεία [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

***
(Είχα κρατήσει αυτό το κενό με τα αστεράκια και αυτή την ανάρτηση στα πρόχειρα, γιατί ήθελα να την συνδέσω με έναν πρόλογο, αλλά... αφού δεν έγινε στην ώρα του, μάλλον θα περιμένει την στιγμή της, σε ξεχωριστή ανάρτηση. Θα μπορούσα να το γράψω στα σχόλια, αλλά προτιμώ την αυθεντικότητα και συμπληρώνω εδώ. Ίσως ο μη γραμμένος Πρόλογος, να δικαιούται την δική του θέση και στιγμή!)


***

π.Νικόλαος Μανώλης, Δύο έτη Αποτείχισης ως σταυρική πορεία [ΒΙΝΤΕΟ 2019]





***
ΣΧ. Εδώ θα σταθώ στο σημείο 1:50:32 του βίντεο, με την ευχή του γραμματέα στον παπά Νικόλα, που λέει:

"Χρόνια Πολλά στην Ορθοδοξία, αλλά όχι Χρόνια Πολλά στην Αποτείχιση. Μακάρι να ΄ρθουν έτσι τα πράγματα, να θριαμβεύσει η Ορθοδοξία και να γυρίσουμε στις Μητροπόλεις μας, απ' τις οποίες δεν φύγαμε, οι οποίες μας ανήκουν, κ.λ.π."

γιατί συμφωνώ, πως οι Εκκλησίες και όλα τα εξωκλήσια κ.λ.π. ανήκουν στον Λαό που μου τον οβολόν του για την Πίστη τους στον Χριστό και μόνον, έγιναν!
...Απλά, φρόντισαν οι "Αρχηγοί" της Ορθοδοξίας μας, ο Λαός να μείνει αποκοιμισμένος, (αφού πρώτα απέκτησαν την τυφλή εμπιστοσύνη τους σ' αυτούς) και να μην καταλάβει που τον οδηγούν...
Όταν το καταλάβει όμως ή που θα μετανιώσουν και θ' αλλάξουν τακτική ή που θα τρέχουν να κρυφτούν, όχι μόνο απ' την οργή του Λαού, αλλά και του ίδιου του Χριστού!

***

1 σχόλιο:

Κυκλαμίνα είπε...

Η ανάρτηση ήταν στα πρόχειρα απ' τις 4 Μάρτη.
Και το Σχόλιο γράφτηκε τότε.
Ο πρόλογος γράφτηκε πριν λίγο, τσάκα - τσάκα, λόγω της ώρας!