Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν… προσκύνημα

Πρόκληση! Οι παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν… προσκύνημα

Πρόκληση! Οι παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν… προσκύνημα
«Φωτιά» έχουν πάρει από το πρωί τα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα με την απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Κύπρο να θέσει σε προσκύνημα τις… παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου.
Τα σχόλια κατά της Εκκλησίας είναι δεκάδες αφού η εικόνα που κυκλοφόρησε μέσω του Twitter είναι ομολογουμένως… προκλητική.
Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις… προσκυνήσουν. Μπορεί οι Γραφές αναφέρονται συχνά στην «χάρη» που έχουν τα αντικείμενα που άγγιζαν οι Άγιοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους όμως η εικόνα της πλαστικής παντόφλας είναι αν μη τι άλλο αποκρουστική.
«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info. Παραδέχθηκε μάλιστα πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις.
pantofla01
«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» είπε κατά την συνομιλία του με το orthodoxia.info ο κληρικός που προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παίσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου.
Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε, ωστόσο ήδη η ζημιά έχει γίνει αφού χιλιάδες άνθρωποι μέσω τω κοινωνικών δικτύων έχουν σχολιάσει ιδιαίτερα αρνητικά την πράξη.

3 σχόλια:

Κυκλαμίνα είπε...

Προβληματισμένη...
Αν αυτές φορούσε, γιατί όχι;
Εφόσον είναι τόσο πρόσφατα τα κειμήλια...
Αμαρταίνω χωρίς να το θέλω.
Το παράκαναν μ' Αυτόν τον Άγιο!
Ντρέπομαι.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

γιατί όχι;...
θα πω κι εγώ...
Αλλά από την στιγμή που δεν ξέρουμε λεπτομέρειες... (ήταν του Αγίου ή τα είχε φορέσει μία φορά - και τώρα είναι 'οικογενειακό κειμήλιο' του ιερέως;... )...

Και... από την στιγμή που δεν ξέρουμε... απλώς, σχολιάζουμε... (γιατί δεν ρώτησε τον Επίσκοπο πριν τις εκθέσει σε προσκύνημα;... ).. κλπ κλπ...

Μία είναι η ουσία... Υπάρχουν και σήμερα ΑΓΙΟΙ!! Και χαίρομαι γι' αυτό!!!...
καλό βραδυ, καμάρι, ελπίζω νάσαι καλά... :)

Κυκλαμίνα είπε...

Μία είναι η ουσία...
Απόψε είμαι καλά!
Χθες πέρασα λαχτάρα... γνωστή ... μα την εβγαλα καθαρή!
Μιλάμε, για πολύ προσευχή, να ξημερώσει!
Ξημέρωσε, νύχτωσε, Παναγίτσα,ξέρει!
Λέω να μην αγχώνομαι... αλλά... να, μού πάει!
Είναι γλυκειά η ζωή, τελικά!
<3 <3