Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου (πηγή)

7 Ιουνίου 2016, 09:30
egkainia_agias_annis_03
Παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιουνίου, τα εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίας Άννης Βόλου.Την παραμονή, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή Ιερών Λειψάνων και στη συνέχεια η Ακολουθία του Καταμερισμού των Ιερών Λειψάνων και ο Μέγας Εσπερινός.
Την Κυριακή, τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον οποίο πλαισίωνε πλήθος κληρικών.
egkainia_agias_annis_21
Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα, για το έργο το οποίο επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, θεμελιώνοντας συνολικά 34 Ιερούς Ναούς. Εξήρε το ήθος και την προσφορά του στην τοπική μας εκκλησία, επισημαίνοντας ότι έχει καταστεί πολύτιμος συνεργάτης σε όσα η εκκλησία του έχει αναθέσει. Τέλος ευχαρίστησε τους ενορίτες και προσκυνητές για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού, ενώ αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα των ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τόπος μας χρειάζεται την ομόνοια, την ομοψυχία και την ενότητα».
egkainia_agias_annis_09

egkainia_agias_annis_31

Δεν υπάρχουν σχόλια: