Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκλονίζουν τα λόγια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον Θεό και τον θάνατο


***

Συγκλονίζουν τα λόγια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για το Θεό και το θάνατο


***
Ενώ το Πανελλήνιο θρηνεί για την απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μετά από ανακοπή, έρχονται ξανά στο φως της δημοσιότητας, παλαιότερες δηλώσεις που είχε κάνει ο αείμνηστος τραγουδοποιός και τραγουδιστής για το θάνατο και το Θεό.
Η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα γίνει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου και αναμένεται να δούμε πλήθος κόσμου να συρρέει για να πει το δικό του αντίο στον καλλιτέχνη που τα τραγούδια του άγγιξαν τις ψυχές πολλών.

Τι έλεγε όμως ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για το θάνατο; Πίστευε στη μεταθανάτια ζωή;

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, που δόθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ρωτηθεί αν είναι θρήσκος και αυτός είχε τότε απαντήσει:
 
«Είμαι θρήσκος. Πιστεύω σε -έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα. Πιστεύω πως- κάτι υπάρχει, πως δεν μπορεί η ζωή να είναι μόνον αυτή! Γιατί αν υπάρχει μόνον η ύλη, είναι μια τρομερή κουταμάρα, μια... αλητεία. Αν έχει δημιουργηθεί αυτή η ζωή από μια σύμπτωση για να καταλήγουμε ξανά ότι μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, δεν έχει νόημα. Τότε, δυστυχώς, λυπάμαι που βρέθηκα σ'αυτή τη ζωή». 

***

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Κυκλαμίνα είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ, έτσι κι αλλιώς!