Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Ο Άγιος Γεώργιος... με άλλον "τρόπο", με την γραφή ψυχής, της Αναστασίας Καλλιοντζή!

Όπως αντιλαμβάνεστε, παίδες μου, σημαινούσης της καμπάνας του Εσπερινού, η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερά μνήμη ενός από τους λαοφιλέστερους Αγίους του Συναξαριού μας, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Τι παλληκάρι λαμπρό, Παναγία Και Χριστέ... Ο Αη Γιώργης γεννήθηκε στην ένδοξη Καππαδοκία, αλλά όταν ήταν δέκα χρόνων έχασε τον πατέρα του, που πέθανε μάρτυρας για την πίστη του στον Ιησού Χριστό. Τότε η μανούλα του η Πολυχρονία πήρε τον Αη Γιώργη και φύγανε για την Παλαιστίνη, γιατί καταγόταν από κει. Το λεβεντόπαιδο, 18 χρόνων, κατετάγη στον Ρωμαϊκό στρατό, κι ήταν τέτοια η λεβεντιά και η ανδρεία του και το παράστημά του που αμέσως άρχισε να ανεβαίνει στους βαθμούς και στα αξιώματα, και έχαιρε της εκτίμησης των πάντων.
Ολα πήγαιναν καλά και φίνα, και το κοσμικό μέλλον του Αη Γιωργιού διεγράφετο λαμπρό, ώσπου εκείνο το κάθαρμα ο Διοκλητιανός-ναι, εκειός ο γνωστός ο αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που επί εποχής του πολλοί αξιώθηκαν τον στέφανο του Μάρτυρα για την πίστη του Χριστού και άγιασαν-ο Διοκλητιανός λοιπόν μια μέρα τρελάθηκε και στράφηκε εναντίον των Χριστιανών με σκοπό του να ανασυστήσει εκείνα τα καραγκιοζιλίκια με την ειδωλολατρία και τα τοιαύτα.Το λοιπόν, συγκάλεσε όλους τους αξιωματούχους της Αυτοκρατορίας για να τους μιλήσει γι αυτό το πράγμα, την εξόντωση των Χριστιανών και την ανόρθωση των ειδώλων. Για κακή του τύχη όμως, του βλάκα, σε μία απ αυτές τις συγκεντρώσεις των επισήμων παρευρίσκετο και ο Αη Γιωργιός. Όταν λοιπον ο Αγιος άκουσε το Διοκλητιανό να λέει τις βλακείες του, να εξοντωθούν όλοι οι χριστιανοί και τα συναφή, πετάγεται όρθιος, λεβέντης και άφοβος και σωστός με τα ούλα του, κι έβαλε τον Αυτοκράτορα στη θέση του. Είσαι με τα καλά σου μωρέ??? Να χυθεί αίμα άγιο και να προσκυνάνε οι χριστιανοί τα χρυσά βόδια και ψεύτικους θεούς???? Ένας είναι ο Θεός, ο Ιησούς Χριστός! Και μία η αληθινή πίστη, η πίστη στην Αγιά Τριάδα!
Πωωωωω έγινε χαμός παίδες! Μα χαμός! Όπως καταλαβαίνετε, ο Διοκλητιανός έβγαλε αφρούς, οι παριστάμενοι άρχισαν να τραβάνε τα μαλλιά τους, και πέσανε όλοι πάνω στον Αη Γιώργη να τον μεταπείσουν. Του κάκου! Με τίποτα δεν μεταπειθόταν ο Άγιος, και πώς άλλωστε! Είναι δυνατον να αγαπήσεις τον Χριστό και μετά να σε δελεάσουν οι βλακείες των ανθρώπων ή ο φόβος του θανάτου???? Ουδαμώς, με τίποτα και για κανέναν λόγο στον κόσμο!!!!
Μ αυτά και μ αυτά, ο Διοκλητιανός διέταξε να κλείσουν τον Αη Γιώργη στη φυλακή. Από κει ξεκίνησαν τα βάσανα τα μαύρα: τι του έσφιξε τα πόδια με ξύλο, τι του έβαλε βράχους πα στο στήθος... τίποτα! Ο Αγιος ακλόνητος στην πίστη του. Ο Διοκλητιανός βιδώθηκε χειρότερα, κι έστειλε τον Αγιο στο μαρτυριο του τροχού, που πιστέψτε με παίδες, κανείς δεν θέλει να ξέρει τι μαρτύριο είν αυτό... Όμως, Άγγελος Κυρίου ήρθε και τον ελευθέρωσε, και το σώμα του γιατρεύτηκε θαυματουργικά, και ο Αη Γιώργης πήγε να βρει τον Διοκλητιανό που είχε πάει με τους μπιστικούς του να θυσιάσουν σε κάτι χρυσά βόδια ή δεν ξέρω τι. Μόλις τον είδαν ελεύθερο και το κυριότερο, αρτιμελέστατο, αυτοί, που κάθονταν και τον κοιτούσαν να κόβεται από τον τροχό και γελούσαν, κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό και νόμισαν ότι βλέπουν φάντασμα! Τότε εμφανίστηκαν τρέχοντας μπροστά στον Διοκλητιανό δυο αξιωματικοί του και χιλιοι στρατιωτες μαζί, αυτοί που ήταν ανακατεμένοι στο μαρτύριο του Αγίου στον τροχό, και λαχανιασμένοι ομολόγησαν την πίστη τους στο Χριστό-και πώς αλλιώς να γινόταν αφού είχαν δει θαύμα με τα μάτια τους???? Ο Διοκλητιανός τους ξεπάστρεψε όλους, κι έγιναν κι αυτοί Άγιοι μάρτυρες.
Ο Διοκλητιανός, τρελαμένος απ' όλ' αυτά, διέταξε να ρίξουν τον Αη Γιώργη μέσα σ ενα λάκκο με ζεματιστό ασβέστη, να διαλυθεί όλο του το σώμα. Τρεις μέρες τον αφήσανε εκεί οι δήμιοι σκεπασμένο, κι ύστερα ο Αυτοκράτορας τους είπε να ξεσκεπάσουν το λάκκο να δουν τι έγινε. Τι έγινε??? ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ο Αη Γιώργης, προσευχόταν!!! Ω ρε και τι έγινε!!! Ο λαός παραληρούσε, ότι ο Θεός του Γιώργη είναι μεγάλος και κάνει θαύματα, και τότε ο Αυτοκράτορας μπήκε σε σκέψεις, ότι τάχα μου ο Αη Γιώργης ήξερε να κάνει μάγια. Μάλιστα τον ρώτησε σχετικά. Τι μάγια ρε βλάκα???? Η Θεία Χάρις τα κάνει όλα, τι μάγια και τύφλες????
Αμετανόητος ο βλακόμουτρας ο Διοκλητιανός είπε να βάλουν στον Αη Γιώργη πυρακτωμένα παπούτσια με σιδερένια καρφιά. Ο Αγιος περπατούσε σαν πουλί πετούμενο, και προσευχόμενος δεν έπαθε τίποτααααα!!! Μετά έβαλε να τον μαστιγώσουν, τον σακάτεψαν τον Αγιο μας, τον πήγαν δεμένο μπροστά στον Διοκλητιανό, κι ο Αη Γιώργης έλαμπε! Καλά, ο τύπος κόντεψε να σαλέψει για τα καλά! Σου λέει ο ηλίθιος, αυτός εδώ ο ντελικανής είναι μεγάλος μάγος? Κάτσε να φέρω εγώ έναν μεγαλύτερο.Κι έτσι λοιπόν, έφερε τον μάγο Αθανάσιο.
Ήρθε ο μάγος Αθανάσιος με δυο αγγεία με δηλητήρια, το ένα έφερνε τρέλα, το άλλο θάνατο. Ο Αη Γιώργης προσευχήθηκε και τα ήπιε και τα δυο, και δεν έπαθε τίποτα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα! Ο Διοκλητιανός του λέει, αυτός εδώ ξέρει μάγια μεγαλύτερα απ' τα δικά σου, αλλα ο Αθανάσιος, που καταλαβε τι γινόταν, αφού εξήγησε στον Διοκλητιανό ότι τα δηλητήρια δεν ήταν παίξε γέλασε αλλά σκότωναν μέχρι κι έναν στρατό, έπεσε στα γόνατα και ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό το Θεό. Ο Διοκλητιανός τον σκότωσε κατευθείαν, προσφέροντας άλλον έναν ένδοξο μάρτυρα στο Συναξάρι μας. Ήρθε κι η γυναίκα του Διοκλητιανού, η Αλεξάνδρα, που κι αυτή ομολόγησε την πίστη της στο Θεό η γυναίκα, μετά απ' όλ' αυτά που είδε, και ο θεόμουρλος ο άντρας της ο Διοκλητιανός δεν δίστασε να παραγγείλει να τη σκοτώσουν κι αυτήν!!! Μα η γυναίκα πρόλαβε και εκοιμήθη προσευχομένη μέσα στη φυλακή...
Ξαναέκλεισαν τον Αη Γιώργη στη φυλακή, και τότε ο Θεός αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να τον καλέσει κοντά Του. Ήρθε ο Χριστός σε όραμα και του το μήνυσε. Πασίχαρος ο Άγιος βάδισε προς το μαρτύριο, πετώντας απ' τη χαρά του! Κι έτσι, ο άφρων Διοκλητιανός, δόξη λατρεία προσέφερε τω Θεώ, κόβοντας το κεφάλι ενός αληθινού λεβέντη, ενός παλληκαριού που το έλεγε η καρδιά του, και τον έστειλε στον Ουρανό, στον Παράδεισο, δίπλα στο Χριστό που τόσο πολύ αγάπησε.
Αυτή είν η ιστορία του Αη Γιωργιού μας, παίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά μακρά παράδοση, λόγω της μεγάλης διάστασης που πήραν τα γεγονότα του μαρτυρίου του και ο θαυμαστός τρόπος με τον οποίο άφηναν το σώμα του άφθαρτο τα βασανιστήρια και μετά τα δηλητήρια, πέρασε από γενιά σε γενιά η φήμη ότι ο Αη Γιώργης διαλύει μαγγανείες και φαρμακείες και τέτοια δεινά. Οι Ρομά τον ευλαβούνται απεριόριστα, οι Τούρκοι συρρεουν κατά χιλιάδες στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά στην Πρίγκηπο, κι όλη η Χριστιανοσύνη καμαρώνει κι αγαπάει με την καρδιά της τούτον τον μαργαρίτη τον πολύτιμο, των ουρανίων στρατιών τον συνόμιλο...
Μεγάλη η Χάρις του Αγίου Γεωργίου, να ευλογεί και να επισκιάζει πάντας ημάς εν παντί καιρώ! Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους τους Γιωργιούς και τις Γιωργίτσες που λατρεύουμε, χρόνια πολλά και στις Πολυχρονίες μας που γιορτάζουν, μιας και αυθημερόν εορτάζεται και η ιερά μνήμη της Αγίας Πολυχρονίας, μητέρας του Αη Γιώργη, χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλο τον κόσμο! Και ιδιαίτερα στην πολυαγαπημένη μου ενορία, στον Αη Γιώργη Κυψέλης, το σπίτι μας τ αληθινό το πολυαγαπημένο!
Χριστός Ανέστη κόσμεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!! <3 span=""> <3 span=""> <3 span="">
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: