Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ


Όταν φωτογράφησα την ανακοίνωση, στον Άγιο Νεκτάριο, την Πέμπτη, δεν έδωσα βάση στην ημερομηνία.
....Απόψε, τρελάθηκα...
Ναι, το θυμόμουνα, σίγουρα!
Ναι, θα πήγαινα, σίγουρα!
...Μα, να πέσει η εικονίτσα ξημερώματα, σήμερα, να μην μού κάνει "κλικ" η ημερομηνία και να έρθει το βράδυ... με τόσα "σημάδια", για να καταλάβω ότι σήμερα ΗΡΘΕ, συγκλονισμένη!
Μα, τόσο ζωντανοί οι Άγιοί μας!
Τόσο Ζωντανοί!!!

***

Στον Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2015


Την Τιμία και χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Ενδόξου νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ θα φιλοξενήσει η πόλη  μας από την Τρίτη 10 έως το Σάββατο 21/11, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.
 Το εσπέρας της  Τρίτης 10 Νοεμβρίου, στις 6, στα Προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ.  Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και ο περιούσιος Λαός του  Θεού, θα υποδεχθούν την  Τιμία Κάρα του  Αγίου Ραφαήλ, που θα την συνοδεύει από την Αγιοτόκο Νήσο της Μυτιλήνης ο Πρωτοσύγκελλος της  Ιεράς  Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού & Πλωμαρίου  π. Ιάκωβος.
Στη συνέχεια, θα ψαλεί σύντομη δέηση και θα τελεσθεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Καθ' όλη την  διάρκεια της δεκαήμερης παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελείται καθημερινά το πρωί η  Θεία  Λειτουργία, το  μεσημέρι η Ιερά  Παράκληση του Αγίου και  το  απόγευμα ο Εσπερινός. Το λατρευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει  την  τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας το βράδυ της  Πέμπτης 12ης/11 και του Μυστηρίου του Ιερού  Ευχελαίου και της  Ακολουθίας των Χαιρετισμών του  Αγίου. Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα αναχωρήσει το Σάββατο 21/11, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
 Για την  διευκόλυνση των πιστών ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα παραμένει ανοικτός από τις 7.30  το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 9.30 το  βράδυ.

2 σχόλια:

Κυκλαμίνα είπε...

Πρόλαβα απόψε κι άναψα πολλά κεράκια.
Η εικόνα Του, πίσω απ' τα Ιερά οστά Του, τα μάτια Του, αληθινά...

Να έχουμε την Βοήθειά Του, μαζί και η πόλη μας!...

Κυκλαμίνα είπε...

Εδώ να θυμάμαι και το χεράκι του Χριστού....!
"Μιλάνε" οι εικόνες όταν θέλουν, "μιλάνε"!
Δυστυχώς, δεν γράφονται όλα, ούτε λέγονται.