Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βγάλανε τον Σταυρό από τους ιστούς των Ελληνικών σημαιών;

Βγάλανε τον Σταυρό από τους ιστούς των Ελληνικών σημαιών;

Σε κάποια δημόσια κτίρια της Αλεξανδρούπολης, ο Σταυρός απουσιάζει από το κοντάρι της Σημαίας – Αποτελεί εντολή ή παράλειψη;
istos-simaias-periferia istos-simaias-nomarxeio1
istos-simaias-dimarxeio1 istos-simaias-dimarxeio
Το βράδυ της Τρίτης, στο κεντρικό δελτίο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, αναδείχθηκε ως θέμα η έλλειψη του Σταυρού από τον ιστό της Ελληνικής Σημαίας, σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Σήμερα, φαίνεται πως το πρόβλημα διορθώθηκε, όμως η ίδια έλλειψη μάλλον υπάρχει και σε άλλα δημόσια κτίρια.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ το ίδιο βράδυ με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, φαίνεται τελικά πως ο ιστός που φιλοξενεί την Ελληνική Σημαία, φέρει πλέον το σύμβολο του Σταυρού.
Ο κ. Πέτροβιτς σε δήλωσή του ανέφερε μάλιστα πως θα ελεγχθούν και τα υπόλοιπα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αν και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο ιστός έχει πλέον τον Σταυρό, να σημειωθεί πως στα κτίρια του Δημαρχείου και του Νομαρχείου δεν υπήρξε μέριμνα από τους υπευθύνους, καθώς ο Σταυρός λείπει από όλους τους ιστούς…
Ο Σταυρός και η σημασία του
Ο Σταυρός δεσπόζει στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας για να σηματοδοτεί την χριστιανική πίστη. Πάντοτε, ο Σταυρός ήταν αδιάσπαστο στοιχείο της σημαίας μας, η οποία κυμάτιζε ανέκαθεν στα σπίτια, στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια, στις συνειδήσεις και στις αναμνήσεις μας…
Ωστόσο, εκείνο που με λύπη παρατήρησε ο ελληνικός λαός ήταν η κατάργηση αυτού του συμβόλου (δημοκρατικά και αυθαίρετα), στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αχμέτ Νταβούτογλου που έγινε πρόσφατα στη Σμύρνη, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Όλες οι τουρκικές σημαίες λοιπόν είχαν πάνω στον ιστό την ημισέληνο, όμως καμιά ελληνική δεν είχε τον Σταυρό (για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι γείτονες).
Οι Τούρκοι βλέπετε, είναι πιστοί στις νοοτροπίες, στους εθνικούς στόχους, πόσω μάλλον στα εθνικά σύμβολα, σε αντίθεση με τους Έλληνες.
Το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι τελικά η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την Τουρκία, αφού οι ροές των προσφύγων δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο…

Κοινοποιήστε:

Πηγή

1 σχόλιο:

Κυκλαμίνα είπε...

Μια συγγνώμη απ' την πρώτη πηγή της ενημέρωσής μου, αλλά... οι διαφημίσεις σας, γνωστά.
Κυρίως πηγή, για να μην μπερδευόμαστε.
Κατανόηση.