Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Αλβανία μετέτρεψε ορθόδοξες εκκλησίες σε πασαρέλες

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Αλβανία μετέτρεψε ορθόδοξες εκκλησίες σε πασαρέλες

proklisi

Σε…οίκους μόδας, μετέτρεψαν οι Αλβανικές Αρχές, τους Ορθόδοξους Ναούς στο Μπεράτι και το Ελμπασάν!
Πάνω στον δεσποτικό θρόνο και την Ωραία Πύλη, σε εκκλησίες που αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία, καλλίγραμες νεαρές, να διαφημίζουν νυφικά!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία αποτυπώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κληρικολαικής συνέλευσης που συνήλθε με την συμμετοχή τριακοσίων και πλέον μελών.

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:
Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας.
Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από εικοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
ΖΗΤΟΥΜΕ να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 10057/22.1.2009, Αρθ. 22 παρ. 2, «Συμφωνία του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας».
Να επιστραφούν στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσχήματα, όλοι οι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι σεβαστά, πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.
Θαρύπας της Ηπείρου
Fanaripress.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: