Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η Παναγία Φυτόκου πανηγυρίζει και υποδέχεται τον Άγ. Γεράσιμο





Η Παναγία Φυτόκου πανηγυρίζει και υποδέχεται τον Άγ. Γεράσιμο


stavros-stauros-ekklisia

«Μέσα στις ομορφιές του Μάη, η απλή και όμορφη εκκλησία της Παναγίας Φυτόκου θα υποδεχθεί και φέτος πλήθος πιστών στην Πανήγυρη της Μεσοπεντηκοστής», αναφέρεται σε ανακοίνωση και τονίζεται, ότι «όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φυτόκου, Μακρινίτσας, Ν. Ιωνίας και Βόλου, σπεύδουν να προσκυνήσουν την τιμία κάρα και την εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Νέου, που έρχεται κάθε χρόνο ανελλιπώς επί πολλές δεκαετίες από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή Μακρινίτσης».
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος η πομπή θα ξεκινήσει από την Ι. Μονή Μακρινίτσης την Τρίτη 24 Μαίου και ώρα 3μ.μ. με τη συνοδεία του ηγουμένου της Ι. Μονής Φλαμουρίου πατρός Συμεών και πλήθους πιστών και δια μέσου των περιοχών Καλογρίτσας, Παλιάμπελων και Κουτρίτσας, με ενδιάμεσες στάσεις ευλογίας και δεήσεων στα κτήματα, θα φθάσει στις 6.45 μ.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Φυτόκου, όπου, με την φροντίδα του Ιερομονάχου πατρός Νεκταρίου Παναγιωτακόπουλου θα γίνει πανηγυρική τελετή υποδοχής με την παρουσία πολλών ιερέων και πλήθους πιστών. Θα επακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία, περιφορά της τιμίας κάρας και της εικόνας πέριξ του ιερού ναού και ολονυκτία, την οποία θα τελέσει ο Γέροντας Συμεών.
Την Τετάρτη 25 Μαΐου θα γίνει Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αγιασμός για την ευόδωση της γεωργικής παραγωγής της περιοχής και από απόγευμα εσπερινός, παράκληση και ημιαγρυπνία. Την Πέμπτη, τέλος, μετά τη θεία λειτουργία ο Άγιος θα επιστρέψει στο Μοναστήρι της Μακρινίτσας.
Δρομολόγια
Για την εξυπηρέτηση των πιστών στην μετάβασή τους στο Φυτόκο και στην επιστροφή, θα δρομολογηθούν λεωφορεία της αστικής γραμμής Νο 2 ως ακολούθως: Τρίτη 24/5: 6μ.μ., 6.30μ.μ, 8.30μ.μ, 8.45μ.μ. Τετάρτη 25/5: 8π.μ., 8.30π.μ., 10.45 και 11.00 π.μ., 6.00μ.μ., 6.30μ.μ., 9.30 και 9.45μ.μ.