Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Πανηγυρίζουν στο νομό, οι Ιεροί Ναοί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης


ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Πανηγυρίζουν στο νομό, οι Ιεροί Ναοί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης


ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 21 Μαΐου.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και πρ. Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.
Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός. Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει. Την επομένη ημέρα της πανηγύρεως, Κυριακή 22 Μαΐου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.
Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 111Π.Μ.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

1 σχόλιο:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Φαίνονται πολύ αμυδρά... και.... λόγω αναρτήσεως και ημέρας:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι εδώ!!! Να την χαίρεσαι!!!!!!!!!!!!! (Στην ώρα του αυτό το σχόλιο! )

(Μιας που ακόμα δεν φύγαμε... για Σαβ/κο...όλα καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)