Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σοφά

Είναι σοφά και τα "έκλεψα" απ' την σελίδα του ανθρώπου Γεώργιου Δεληκώστα. 
Δεν λέει, Ιερέα Γεώργιου Δεληκώστα, ούτε είναι κήρυγμα μέσα στην Εκκλησία, ώστε να αντιδράσω, ως πιστή, έτσι όπως νιώθω εγώ την Πίστη,  με "χαμηλότερους" τόνους.
Τα "κράτησα" γιατί έκλεισα το φέις και θα τα χρειαστώ για την ανάπτυξη του προσωπικού μου ημερολογίου στις 6 Μάη 2016.
***
George Delikostas
Καλη και ευλογημένη μερα!!!


***
Καλη και ευλογημένη μερα σ' ολους σας..





1 σχόλιο:

Κυκλαμίνα είπε...

Να πω μόνο, για να προλάβω παρεξηγήσεις, οι Ιερείς μας κάνουν επάγγελμα, το αν, πόσο και εάν πιστεύουν είναι δικό τους θέμα, δικό μου θέμα είναι να πω, τι με ενόχλησε από έναν Ιερέα και δεν θα έχει σχέση με "κουτσομπουλιό", αλλά με το τι με ενοχλεί, σε ότι με εμποδίζει σε χώρο που μού ανήκει ώς πιστή και θέλω να βοηθηθώ στην προσευχή μου, ώστε να φτάσει Ψηλότερα.
Τον Ιερέα Γεώργιο, δεν τον γνωρίζω, ούτε ως άνθρωπο, ούτε ως Ιερέα, εφόσον δεν έχω "ακούσει" τον λόγο του, ξέρω όμως (βλέπω και στο Φεις) πολύς νέος κόσμος "τρέχει" κοντά του, κι οι περισσότεροι ασχολούνται με την Τέχνη.
Σίγουρα δεν είναι κακό, ίσα - ίσα, αλλά... !

Αγαπάω την Τέχνη, όσο κι αν αμφιβάλλετε γι' αυτό, αλλά... πολύ φοβάμαι, μπερδεύτηκαν οι λατρείες εκεί, κι έχω τρομάξει!

Κακώς δεν έγραψα το ίδιο βράδυ, για το πως ένιωσα εκεί, στις 6 Μάη, και τώρα το έχω μοιράσει σε πολλές "φετούλες", αναγκαστικά και πιο γρήγορα, με αφορμή το γράμμα του Σπύρου στον Ιερέα.

Επειδή θεωρώ ότι ο Ιερέας είναι υπεύθυνος για τον "Διάκοσμο" του Ιερού Ναού, γι' αυτό κι είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι σε πρόσωπο και με όνομα, έτσι.

Απ' την άλλη θεωρώ πως οι Εκκλησίες μας ανήκουν σε όλους τους πιστούς, όχι σε παρέες, ούτε στον κάθε εποχής Ιερέα και θα πρέπει να νιώθουν Ιερά, όμορφα και οικεία, όλοι οι άνθρωποι εκεί!

Έτυχε τώρα με την Παναγία Τρύπα, αν και τις 3 φορές που πήγα μέσα στον χρόνο, τα Σημάδια μου, δεν ξεπερνιούνται εύκολα, με τίποτα!

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΛΑΙΕΙ, σταθερά, κι ένα σοκ ήταν και το ποίημα του Σπύρου, που βρήκα απόψε.

Δεν ξέρω αν θα ξαναπάω 4η φορά, εκείνο που θέλω είναι, να ΜΗΝ ΚΛΑΙΕΙ!

Αυτά!

Θα φέρω εδώ λινκ απ' τις φωτογραφίες στις 6 Μάη και την δεύτερη φορά, κι απ' την πρώτη, αν βρω γραμμένα λόγια, έχε καλώς, δεν είχα μηχανή.